Vi söker Affärsdriven Platschef!

VR Track Sweden är i en expansiv tillväxtfas och har nyligen fått förnyat förtroende av Trafikverket att utföra av drift- och underhållstjänster på Mitt- och Ådalsbanan under perioden 2018 till 2023. Nu söker vi en affärsdriven Platschef som vill leda Sveriges största drift- och underhållsprojekt som består av Mittbanan – sträckan Sundsvall-Storlien, Norra Stambanan löper mellan Bräcke-Långsele samt Ådalsbanan sträckan Långsele-Sundsvall. Hela anläggningen består av totalt ca 90 mil järnväg.

 Din roll

I din roll som Platschef är du affärsansvarig för kontraktet Mitt/Ådalsbanan med ansvar för att leda, planera och följa upp arbetet enligt underhållskontraktet. Du ansvarar för kundkontakter och projektets resultat både vad avser kvalitet, ekonomi och projektider. Din organisation består av cirka 10 direktrapporterande medarbetare i roller som arbetsledare, projektingenjörer och projektadministratörer. I samråd med dig organiserar medarbetarna material, resurser och underentreprenörer. Du direktrapporterar till drift- och underhållschefen Sverige och ingår i affärsområdets ledningsgrupp. Tjänsten är placerad i Sundsvall eller Östersund.

Du är

Du är affärsdriven med vana att arbeta med komplexa projekt. Som Platschef ser du risker och möjligheter under projektets samtliga skeden. Du kan uppskatta långsiktiga konsekvenser av olika åtgärder och kan utifrån dessa fatta beslut. Du är van att planera, organisera och följa upp ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tänker i termer av vinst och förlust för såväl kunden som för företaget. Du tycker om att skapa och underhålla relationer med människor, kunder som kollegor. Du är kommunikativ och trivs med att inspirera och leda dina medarbetare i alla väder och situationer.

Du har

Du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet från ledande positioner inom drift- och underhållsbranschen eller inom bygg- och anläggningsbranschen. Vi tror att du redan idag är chef, projektchef eller projektledare inom samma eller närliggande bransch.

Vi erbjuder

VR Track Sweden är ett ungt företag som präglas av nytänkande med rutinerade järnvägsarbetare och tekniker med gedigna erfarenheter från branschen. Tillsammans bygger vi en ny järnvägsentreprenör och skapar det bästa sättet att arbeta vid byggnation och underhåll av Sveriges järnväg. VR Track Sweden utvecklar och expanderar sin verksamhet med målsättningen att bli Sveriges bästa järnvägsentreprenör – både för våra kunder och våra anställda.
Varmt välkommen att bli en av oss!

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar VR Track med Valona Talent Management. Välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Suzanne Falk på 0705941036. Din ansökan med personligt brev och CV, märkt ”Platschef VR Track” skickas till cv@valona.se. Urvalsarbetet pågår fortlöpande, så vänta inte med din ansökan till sista ansökningsdag den 21 juni.

Visa alla lediga tjänster