Platschef

Vi söker nu en Platschef som vill vara med och utveckla bolaget till näsa nivå!

VR Track Sweden är en snabbt växande järnvägsentreprenör som bygger och underhåller järnväg runt om i Sverige. Vi är specialister inom teknikslagen bana, el, signal och tele. VR Track Sweden ingår i den finska VR Group koncernen. Med en stark ägare, en egen maskinpark och landets bästa järnvägstekniker är vi en leverantör och partner att satsa på för framtidens järnväg i Sverige.

I rollen som Platschef kommer du att utveckla verksamhet med fokus på god lönsamhet, hög kundnöjdhet, operationell effektivitet samt en inkluderande arbetsmiljö med högt säkerhetsfokus. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära:

 • Resultat-, mål- och budgetansvar för din verksamhet samt personalansvar för direkt underställda medarbetare.
 • Ansvara för att leda, driva, utveckla och följa upp erhållna uppdrag enligt företagets riktlinjer och krav samt lagar och avtal. Agera i linje med VR Tracks affärsplan och värderingar samt stå upp för och följa i företaget fattade beslut.
 • Kundansvar – Säkerställa hög kundnöjdhet och utökade affärsmöjligheter genom att fokusera på kundens behov, tillfredställelse och förväntningar för att skapa en förtroendefull relation och bästa möjliga kundupplevelse. Anstränger dig för att leverera lösningar.
 • Budget och resultatansvar – Möjliggöra stabil och långsiktig lönsamhet.
 • Operationellt ansvar – Leda och följa upp verksamhet och medarbetare genom att skapa operationell effektivitet och en lärande organisation.
 • Personalansvar – Skapa engagemang och delaktighet genom att utveckla produktion, resultat och förbättringar genom dina medarbetare.
 • Till att börja med kommer du arbeta nära vår Operativ Direktör och vara med från början i hela kedjan från kalkyl, planering och sedan till genomförande och uppföljning av projektet som platschef. I tjänsten ingår resor och placeringsort kommer att vara i anslutning till någon av våra etableringar i mellersta Sverige.

Du har

 • Högskoleutbildning inom området teknik och/eller motsvarande erfarenhet samt behörighetsutbildningar och kurser för järnväg.
 • Godkänd för de medicinska krav som ställs av transportstyrelsen samt B-Körkort.
 • Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda och planera järnvägs- eller anläggningsprojekt.
 • Minst 4 års erfarenhet från rollen som projektledare, entreprenadingenjör, arbetsledare eller platschef.
 • Högsta säkerhetsfokus.
 • Behärskar Entreprenadjuridik – AMA – Avtals och Entreprenadjuridik.
 • Finansiell medvetenhet, kontrollerar kostnader och tänker i termer av resultat och mervärde för företaget och kund. Kundorienterad och affärsmässig.
 • Ledaregenskaper som att ge tydliga mål och riktlinjer; motiverar andra och ge befogenheter; rekryterar kompetent personal; ger personal råd, stöd och möjligheter till utveckling; sätter lämpliga normer för beteende, delar med sig av sakkunskap; skapar laganda och hanterar konflikter.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du är
Vi söker den som gillar utveckling och utmaningar, har ett starkt eget driv och engagemang för det arbetet man gör. Som person är du affärsmässig, kommunikativ, flexibel samt mål- och resultatinriktad med god prioriteringsförmåga. Du är trygg i dig själv och har förhandlingsvana.

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid/Tillsvidare
Placeringsort: Mellersta Sverige och neråt
Sista ansökningsdag: 2018-10-01

ANSÖK NU
Sicka in din ansökan med meritförteckning/CV till rekrytering@vrtrack.se märkt ”Platschef”. Alla ansökningar behandlas löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen.

VR Track strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vår personalsammansättning ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är välkomna till oss.

För mer information kontakta
Niklas Sundel, Operativ Direktör, niklas.sundel@vrtrack.se