Vi söker IT-ansvarig

Om Rollen
Som IT-ansvarig får du en bred roll med ansvar för att leda, samordna, förvalta och utveckla IT-stödet för VR-Tracks verksamhet i Sverige.

VR Tracks verksamhet är geografiskt spridd över hela landet. Som IT-ansvarig leder du ett litet team som består av en operationell IT-resurs samt en IT-drift partner som en del av IT-verksamheten är outsourcad till. Du ansvarar för att följa upp och säkerställa att nuvarande lösningar möter verksamhetens krav på funktionalitet och tillgänglighet. Du kommer också att ha god insikt i verksamheten och verka i en stödjande internroll, men agerar även kravställare gentemot våra leverantörer.

Det är flera större systemimplementationer planerade som i viss mån drivs av moderbolaget, men ger dig möjligheter att vara med att utveckla och samverka med  IT-organisation och CIO som är baserade i Finland.

Rollen innebär personal-, budget- och resultatansvar. Du rapporterar till Vice VD. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Solna.

Om dig
Vi tror att du trivs lika bra med att lösa dagens tekniska utmaningar i driften som att blicka framåt och lösa morgondagens utmaningar genom att formulera en vision för hur IT-stödet i organisationen ska se ut i framtiden. Du trivs lika bra bland tekniker på golvet som med att utveckla IT-miljön – dess processer och arbetssätt samt hantera SLA:er och avtal mot leverantörer av licenser, produkter och tjänster.

Vi ser att du gärna har en examen inom IT, alternativt motsvarande erfarenhet från en likartad roll med en bred IT-kompetens, helst från en ITIL-orienterad supportmiljö.  Du är van att samverka med verksamheten och förstå deras kravbild, och har en förmåga att kunna omsätta krav och önskemål till tekniska lösningsförslag. Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du besitter kunskaper och/eller erfarenheter om SAAS (Software AS A Service), CLOUD, ITIL och PM3 eller liknande förvaltningsmodell.

Som person är du strategisk men även ”hands-on-orienterad”. Du har goda ledaregenskaper och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du är van att organisera och säkerställa kvalitet och leverans, men är också prestigelös i att du kan hjälpa till att lösa firstline-ärenden vid behov.

Ansökan
Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast 15 augusti. Din ansökan med personligt brev och CV, märkt ”IT Ansvarig VR Track ” skickas till suzanne.falk@vrtrack.se