Serviceinriktad lönechef

Nu letar vi efter en engagerad, noggrann och serviceinriktad Lönechef till vårt huvudkontor i Solna

Är du en erfaren lönechef, tycker om att jobba med lön från ax till limpa, har erfarenhet av att jobba i lönesystemet AGDA, vill ha en nyckelroll inom företaget och söker efter nya spännande utmaningar? Sök då inte vidare utan skicka in din ansökan till oss!

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med på en spännande resa då företaget växer vidare, bygger om och skapar ny kultur för framtiden. Du kommer dessutom få förmånen att jobba med många härliga kollegor med högt i tak och lätt till skratt.

Så ser rollen ut
Som lönechef kommer du att ha det operativa ansvaret för hela löne- och reseräkningsprocessen, från ax till limpa. Du ansvarar för att kontrollera- och kvalitetssäkra att utbetalningar sker inom utsatta tider och att företaget följer lagar och avtal. I rollen ingår vidare att ge support till HR Business Partners, chefer och andra samarbetspartners som Ekonomi gällande regelverk kring lönefrågor, skattefrågor, pensionsplaner, hur kollektivavtal ska tolkas och tillämpas samt genomföra analyser samt KPI/statistikrapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Förbereda, kontrollera och utbetala löner och reseräkningar
• Säkerställa att rätt löneuppgifter registreras inom utsatta tidsramar och enligt kollektivavtal
• Förbereda och ansvara för rätt hantering av periodiska rapporter till myndigheter, pensioner, försäkringar etc.
• Ett nära samarbete med Ekonomiavdelning i samband med bokslut och kontoavstämningar
• Följa upp och säkerställa att bolaget följer aktuella kollektiv avtal
• Bevaka lagändringar och säkerställa att dessa i god tid införs i bolagets löne-/reseräknings hantering samt ha kontakt med relevanta myndigheter
• Ge stöd, information och rapporter till HR Business Partners, chefer och andra kollegor inom bolaget gällande löne- och reseräkningsuppgifter
• Utbilda chefer och ledare i löneprocessen och kollektivavtalen.
• Kontinuerligt verka för en effektivare löne- och reseräkningsprocess inom bolaget
• Implementera och utveckla processer för löne- och reseräkningsutbetalningar.

Löne- och tidssystemet som används hos oss är Agda och du rapporterar direkt till HR-direktören. Tjänsten är på heltid med placering i Solna. Resor kan förekomma från tid till annan.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av motsvarande roll. Du har utbildning inom löneadministration alternativt motsvarande. Du är väl insatt i de lagar, regler och avtal som reglerar lönearbetet. Har du arbetat inom bygg- och anläggningsbranschen och är bekant med branschens kollektivavtal (väg- och ban-avtalet) är det en stark merit. Som person är du är kommunikativ och relationsskapande. Det kommer naturligt för dig att ta ansvar och fatta beslut. Du är självständig, noggrann och van att arbeta i ett högt tempo. Du är strukturerad och kan driva flera parallella frågor samtidigt som du har förmågan att fokusera och prioritera det som är väsentligt. Vidare är du en serviceinriktad, glad och samarbetsvillig person som ger positiv energi till dina kollegor och tycker det är viktigt med en trevlig stämning på jobbet.

Om VR Track Sverige och din roll inom bolaget
VR Track vill vara med och bidra till en säker, långsiktigt hållbar och miljövänlig järnväg för kommande svenska generationer. Vår vision är att bli Sveriges bästa järnvägsentreprenör. Vi erbjuder dig en utmanande roll inom ett spännande bolag på stark frammarsch inom en framtidsbransch både på ett nationellt och internationellt plan. Vi sitter i fräscha kontorslokaler i Solna Business Park.

Ansök idag!
I denna rekrytering samarbetar vi med Valona TM. Urvalsarbetet pågår löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev till rekrytering@vrtrack.se märkt med ”Lönechef” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den 30 november. Rekryteringsansvarig är Suzanne Falk, telefon 070 594 10 36.