Lediga jobb

Kalkylingenjör / Anbudskalkylator - Solna


Om arbetsgivaren

VR Track vill vara med och bidra till en säker, långsiktigt hållbar och miljövänlig järnväg för kommande svenska generationer. Vår vision är att bli Sveriges bästa järnvägsentreprenör. Vi erbjuder dig en utmanande roll inom ett spännande bolag på stark frammarsch inom en framtidsbransch både på ett nationellt och internationellt plan. Vi sitter i fräscha kontorslokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Järnvägsentreprenören VR Track Sverige befinner sig i en expansiv fas och som ett led i detta behöver bolaget förstärka sin anbudsavdelning med en Kalkylingenjör/ Anbudskalkylator (Kalkylerare).

Om rollen
Som Kalkylerare har du rollen som delprojektledare i ett anbudsprojekt, med övergripande ansvar för hela kalkylen från förfrågningsunderlag till färdigställt anbud. Vid anbud omfattande flera teknikslag ansvarar du för sammanställningen av projektets delkalkyler och att tillsammans med involverade specialister kvalitetssäkra innehållet. Du ansvarar också för att prissätta mängdförteckning utifrån anbudets beslutade antaganden, upprätta tidplaner, genomföra riskanalyser och vid behov medverka som stöd vid anbudsgenomgång och dithörande förhandlingar. Anbudsavdelningen är en del av enheten för affärsutveckling. Du rapporterar direkt till Anbudschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst fem års erfarenhet av rollen som Kalkylerare, alternativt motsvarande roll med ansvar för att räkna på anbud. Vi tror att du antingen är civilingenjör, civilekonom eller besitter motsvarande kompetenser via utbildningar eller förvärvade arbetslivserfarenheter. Du har en bakgrund inom järnvägs- eller anläggningsbranschen, gärna också juridiska kunskaper inom entreprenad. Du är trygg i Officepaketet och dithörande programvaror, primärt Excel och Powerpoint. Du kommer att arbeta i kalkylsystemet MAP, det är till fördel om du redan kan programmet.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som vi värdesätter högt är att du är självgående, resultatorienterad och kvalitetsmedveten. Att du är analytisk och strukturerad tar vi nästan för givet. Och framför allt är du nyfiken och vill utvecklas i rollen som Kalkylerare!

Start: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Solna
Omfattning: Anställningsformen är tillsvidare. Heltid.
Sista ansökningsdag: 2017-11-03