Lediga jobb

Projektledare Anbud - Solna


Om arbetsgivaren

VR Track vill vara med och bidra till en säker, långsiktigt hållbar och miljövänlig järnväg för kommande svenska generationer. Vår vision är att bli Sveriges bästa järnvägsentreprenör. Vi erbjuder dig en spännande ledarroll inom ett spännande bolag på stark frammarsch inom en framtidsbransch både på ett nationellt och internationellt plan. Vi sitter i fräscha kontorslokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Järnvägsentreprenören VR Track Sverige befinner sig i en expansiv fas och som ett led i detta behöver bolaget förstärka sin anbudsavdelning med två affärsmässiga Projektledare.

Som projektledare på anbudsavdelningen innehar du en nyckelroll i VR Tracks fortsatta tillväxt på den svenska järnvägsmarknaden. Du tillhör enheten för affärsutveckling och blir spindeln i nätet och en av ledarna inom bolagets framtida strategiska projektsatsningar. Rollen innebär att du är delaktig under hela anbudsprocessen; från pre-kvalificering och inlämnande av anbud och slutligen avtalsskrivning med kund. Din huvuduppgift blir att leda projekt och tillsammans med projektgruppen leverera konkurrenskraftiga anbud. Arbetet sker i tätt samarbete med den operativa verksamheten, Kalkylingenjörer och inköpare. Beroende på anbudets komplexitet kan storleken på projektgruppen du leder variera mellan 5–10 medarbetare. Du driver projekten enligt framtagna processer inom investerings-, drift- och underhållsprojekt inom järnvägsbranschen.

Vid tilldelning och vunnen upphandling ansvarar du även för överlämningsprocessen till operativ verksamhet. Där omfattar dina arbetsuppgifter en gedigen överlämning för att säkerställa att anbudets mest centrala delar förmedlas till den operativa verksamheten och dess arbetsledning.

Rollen innefattar också samordning av insatserna inom arbetsgruppen för avdelningens kalkylingenjörer, där du stöttar gruppdeltagarna med att prioritera arbetet och bistå med kunskap och tips om praktisk tillämpning. Du rapporterar direkt till Anbudschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst fem års erfarenhet av projektledning, gärna med meriter från upphandlingar inom offentlig sektor. Vi tror att du antingen är civilingenjör, civilekonom eller innehar motsvarande utbildningsnivå. Du bör ha arbetat med anbudskalkyler, goda juridiska kunskaper inom entreprenad, LOU samt förståelse för produktions- och arbetsmetoder inom järnvägs- och anläggningsområdet. Du är van att tillämpa projektledningsmetoder med stöd av erforderliga IT-system och verktyg samt skall vara certifierad enligt IPMA , PMI eller motsvarande. Att du även vill driva, leda och utveckla hela anbudsprocessen tar vi för givet. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du social och trygg i rollen som nätverkande ledare med ett stort kontaktnät både inom och utanför organisationen. Du trivs med att arbeta projektorienterat och är en naturlig ledare som har lätt för att motivera kollegor inom en projektgrupp. Du är initiativrik, leveranssäker, gillar att tävla och motiveras av att ”vinna affärer”. Ditt arbete präglas av noggrannhet och struktur.

Start: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Solna
Omfattning: Anställningsformen är tillsvidare. Heltid. Placeringsort Solna (Solna business park)
Sista ansökningsdag: 2017-11-03

Kontaktpersoner

Eventuella frågor besvaras av följande kontaktperson(er):

Suzanne Falk, HR Konsult
+46 (0)70 594 10 36
suzanne.falk@vrtrack.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Valona TM som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister inom branschen. Urvalsarbetet pågår löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev till rekrytering@vrtrack.se märkt med ”Projektledare Anbud”. Sista ansökningsdag är dock 2017-11-03. Rekryteringsansvarig är Suzanne Falk 070 594 10 36. Har du specifika frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anbudschef Jay Chong, 0729 670 100.

Ansök idag!